Grote bellers klagen over Opta

Het wordt niets met concurrentie in de telefoonwereld als de toezichthouder Opta te streng op de prijzen blijft letten. Dat zegt de vereniging van grote klanten van telefoonbedrijven (BTG). De Opta stelt bijvoorbeeld maximumprijzen vast voor het gebruik van het telefoonnet van KPN Telecom door andere telecom-aanbieders. Maar BTG-voorzitter R. Matthijssen vreest dat de lage prijzen tot uitstel van investeringen in concurrerende netwerken zullen leiden. ,,Doordat de andere aanbieders tegen lage kosten gebruik kunnen maken van het KPN-netwerk, blijft KPN de markt domineren. Een situatie die ver weg staat van een concurrerende markt'', zei Matthijsen vanochtend bij een forum. De BTG ziet ook geen rol meer voor de Opta. ,,In het grootzakelijk segment is reeds sprake van effectieve en gelijkwaardige concurrentie.'' (ANP)