Gangster richt moordpartij aan

Een Duitse man die zondag in het grensgebied tussen Frankrijk en de Duitse deelstaat Saarland vijf mensen heeft vermoord, is nog voortvluchtig. Op zondagochtend kwam de man een discotheek in het stadje Dillingen binnen, waar hij de bedrijfsleider doodschoot en een andere medewerker zodanig verwondde dat hij later in het ziekenhuis overleed. Toen de man, door de Duitse politie geïdentificeerd als de 36-jarige crimineel Günter Ewen uit Becklingen, zich vervolgens schietend een weg baande uit de discotheek, raakten nog een zes bezoekers gewond. Twee straten verderop heeft de man een echtpaar in hun woning doodgeschoten en hun 11-jarige dochter verwond, waarna hij schietend op passerende auto's over de Franse grens is gevlucht. Ook daar maakte de man een slachtoffer, een automobilist die zijn voertuig niet wilde afstaan. Later stal hij een Peugeot 106. (AFP)