Filmdistributeur Concorde overgenomen

Concorde Entertainment Group B.V., tot enkele jaren terug de grootste onafhankelijke filmdistributeur van Nederland, is overgenomen door Indies Entertainment Group BV. Concorde werd vorig jaar failliet verklaard omdat het een miljoenenschuld had, naar verluid meer dan 20 miljoen gulden. Sindsdien werkte curator M.C. Udink aan een `doorstart'. Volgens Indies Entertainment, een Nederlandse distributeur die in januari 1997 is ontstaan door een fusie, is er nu sprake van een `doorstart'.

Indies neemt alle rechten op films over van Concorde, dat de Nederlandse bioscooprechten bezit op zo'n 150 films, waaronder Pulp Fiction en Evita. Maar het is niet de bedoeling Concorde in de toekomst nog nieuwe activiteiten te laten ontplooien. ,,Wij zijn er natuurlijks trots op een gerenommeerd bedrijf als Concorde in een nieuwe opzet te kunnen voortzetten'', zegt directeur Hans Kok van Indies. ,,Concorde is dankzij de grote filmkennis van oprichter Robert Wijsmuller, die sinds 12 mei 1972 aan het roer heeft gestaan, uitgegroeid tot een van de grootste en dynamische filmdistributeurs van de Benelux.'' Robert Wijsmuller is niet meer verbonden aan Concorde.