Tien producties genomineerd voor Theaterfestival

Voor het Vlaams-Nederlandse Theaterfestival 1999, dat eind augustus begint, zijn tien voorstellingen uit het afgelopen seizoen geselecteerd: Blaat door Dood Paard; De bitterzoet door Theatergroep Hollandia/Antigone; De Woudduivel van Onafhankelijk Toneel; Iets op Bach door Les Ballets C. de la B/Ensemble Explorations; My dinner with André door Stan/Cie. de Koe; Ongebluste kalk door Theatergroep Hollandia, i.s.m. Veenstudio; Pereira verklaart door De Tijd; Romeo en Julia, een coproductie van Het Zuidelijk Toneel/Holland Festival; Rotjoch, een coproductie van Stichting Toneelschuur Produkties en Kunsten Festival en, tot slot, Weg door Kaaitheater. De jury bestond uit negen toneelcritici en werd geleid door Carel Alphenaar. Zij moest minimaal zes en maximaal twaalf producties selecteren. Het Theaterfestival vindt plaats van 26 augustus tot 4 september in Brussel en van 2 tot en met 13 september in Amsterdam. In die periodes zullen zoveel mogelijk van de geselecteerde voorstellingen te zien zijn.