Prost ontkent band met paardenfokker

De voormalige autocoureur Alain Prost heeft naar eigen zeggen nooit iets te maken gehad met paardenfokker Bernard Sainz. Deze begeleider van wielrenners raakte vorige week in opspraak als centrale figuur in een omvangrijk dopingnetwerk. De Belgische coureur Frank Vandenbroucke, die gebruik maakte van Sainz, verklaarde deze week dat de Fransman Prost eveneens tot de klantenkring van de paardendokter behoorde.

Viervoudig wereldkampioen Prost noemt de opmerking van Vandenbroucke een verzinsel. ,,Sainz is niet mijn verzorger maar een vriend van een vriend'', zegt Prost. ,,Omdat ik ooit met hem op de foto heb gestaan, denkt men dat ik een relatie met Sainz had. In dat geval kan ik beter stoppen met handtekeningen uitdelen en stoppen met fotosessies.''

Prost beweert dat doping in de Formule 1 van ondergeschikt belang is. ,,Misschien gebeuren er bepaalde dingen, maar autoracen is geen fysieke sport zoals wielrennen. De auto's zijn minder vermoeiend om te besturen dan vroeger.''

Volgens Prost probeert Vandenbroucke, die injecties kreeg toegediend van Sainz, te vluchten voor zijn verantwoordelijkheid. ,,Hij probeert op deze manier de verdenkingen tegen hem te doen vergeten'', aldus Prost. Vandenbroucke noemde verder Eddy Merckx, Laurent Fignon en Lucien van Impe als vaste klanten van Sainz. (AFP)