CHICKEN AND HAM PIE

De gevreesde David Frost, met zijn vlijmscherpe interviews en zijn satirisch programma That Was The Week That Was, is nu zelf lid van het Britse establishment. `Sir' mag hij zich noemen en op de partij voor zijn 60ste verjaardag verschenen leden en lievelingen van het koninklijk huis. Ook zijn liefdesleven is nu gekanaliseerd. Twee maal overkwam het hem dat de beoogde bruid de benen nam aan de vooravond van het huwelijk, maar op middelbare leeftijd vond hij de ware: een dame van adel. Sir David stuurt zijn zoons naar Eton en mogelijk daarna naar Cambridge, waar hij zelf vertoefde in gezelschap van buitenbeentjes als John Cleese, Trevor Nunn, Leon Brittan en Christopher Brooker. Die laatste zei ooit ,,Als iemand in Cambridge had gezegd dat Frost de beroemdste van ons allemaal zou worden, dan waren wij in lachen uitgebarsten.'' Sir David heeft zijn draai gevonden en hij waardeerde het eten op zijn verjaarsfeest: ,,We hadden kip-en-ham pie want mensen houden nu eenmaal van dat soort eten.''

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak de champignons in een koekenpan in 20 gram boter gaar. Snijd de kipfilet in stukjes. Smelt de rest van de boter, roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut pruttelen. Voeg al roerende de melk en het bouillontablet toe en blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de kip, de champignons en de ham in de saus en breng hem op smaak met tijm/rozemarijn, zout, peper en citroensap. Beboter 4 kleine of een grote schaal (doorsnee 24 cm) en schenk de saus erin. De beste manier is de saus te laten afkoelen dan is de deegdeksel beter aan te brengen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de schaaltjes met ei en plak een plakje bladerdeeg erop. Bij een grote schaal: rol 4 plakjes bladerdeeg uit tot een lap iets groter dan de pieschaal, steek in het midden met een appelboor een rondje uit het deeg, zodat de stoom uit de pie weg kan en plak de lap goed vast aan de schaal. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Bestrijk het deegdeksel dun met ei. Maak van het vijfde plakjes deeg versieringen, bijvoorbeeld blaadjes en plak ze op het deksel. Bak de pie in een op 200° C voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

    • Annelène van Eijndhoven