Wereldnieuws

NAKOMELING – De Amerikaanse actrice Mia Farrow is ontsteld over het nieuws dat haar ex-vriend Woody Allen en haar geadopteerde dochter Soon Yi Previn een baby hebben. ,,Ik begrijp niet hoe justitie dit heeft kunnen toestaan. Ik vrees het ergste voor het kind'', zei ze maandag. Farrow heeft veertien kinderen, van wie tien geadopteerd.

Aan de verhouding tussen Farrow en Allen kwam zes jaar geleden een einde, nadat Farrow had ontdekt dat Allen naaktfoto's had genomen van Soon Yi Previn. Vervolgens begon Farrow een rechtszaak tegen Allen wegens misbruik van de kinderen die hij met Farrow had. Hiervan werd Allen vrijgesproken, maar wel bepaalde de rechter dat Allen zijn kinderen niet mocht bezoeken.

De nu 63-jarige Allen trouwde in 1997 met de nu 28-jarige Soon Yi Previn. Het paar verwelkomde in april een kind, maar weigerde duidelijk te maken of het ging om een geadopteerd kind of een nakomeling. Wel duidelijk is dat Previn op recente foto's geen tekenen van zwangerschap vertoont.

AAN HET WERK – De Amerikaanse ex-actrice Elizabeth Taylor wil weer gaan acteren. ,,Ik voel me voor het eerst sinds jaren goed'', schreef Taylor maandag in een verklaring. ,,Liefdadigheid en het creëren van parfums hebben me jaren beziggehouden, en de positieve reacties die ik op mijn publieke werk heb gekregen, maken dat ik weer aan het werk wil.'' De laatste jaren heeft tweevoudig Oscarwinnares Taylor zich vooral ingezet voor het bijeenbrengen van geld voor de bestrijding van aids. Tegelijkertijd had ze problemen met haar gezondheid. Ze had onder meer een gebroken rug, een kapotte heup en een tumor ter grootte van een tennisbal in haar hoofd.

ONGEWENST – De Britse prins Charles heeft 160.000 gulden betaald aan zijn vroegere werkneemster Juliet Franks die beweert seksueel en geestelijk te zijn geïntimideerd door Nick Archer, de privé-secretaris van de Britse troonopvolger. Hiermee voorkomt prins Charles dat Franks een rechtszaak begint, waarbij alle details over de ongewenste intimiteiten in de openbaarheid zouden komen. De prins betaalt de afkoopsom uit eigen fondsen.

DRONKEN – De Amerikaanse countryzanger George Jones heeft toegegeven dat hij dronken was toen hij op 6 maart in Nashville, Tennessee, met zijn auto tegen de pijler van een brug aanreed. Jones raakte hierbij zwaar gewond.

Jones werd tot een boete van 500 dollar veroordeeld wegens het `rijden onder bezwarende omstandigheden'. Een aanklacht tegen Jones' `rijden onder invloed' bleef op een wondelijke manier achterwege. ,,Ik herinner me niets van het ongeluk'', zei Jones. ,,Maar ik weet wel dat ik dronk die dag en ik neem er de volle verantwoordelijkheid voor.''

BRIEVEN – Veertien brieven van de Amerikaanse schrijver J.D. Salinger zullen worden geveild. Salinger, die beroemd werd met het boek Catcher In The Rye en al tientallen jaren een kluizenaarsbestaan leidt, schreef de brieven in 1972 aan de toen 18-jarige studente Joyce Maynard. Nadat Maynard in contact was gekomen met Salinger, verliet ze Yale University om bij de schrijver in te trekken. Ze bleef negen maanden bij hem.

Maynard laat de brieven veilen om financiële redenen, ,,Ik heb liever de middelen om mijn drie kinderen te onderhouden dan Salingers brieven in een doos'', zei Maynard. De geschatte opbrengst van de brieven, die door Sotheby's in New York zullen worden geveild, is 80.000 dollar. Salinger heeft sinds 1965 niets meer gepubliceerd.