Waarom geen biggen in de wei?

De meeste varkens in Nederland groeien op in heel kleine hokken in grote schuren in de bio-industrie. Buiten komen ze niet - hooguit om naar het slachthuis te gaan. De varkens zijn, zegt schrijver J.J. Voskuil, in nood. Daarom is hij de actie tegen de bio-industrie begonnen, voor een beter varkensleven. Met ruimere hokken en een plek om buiten te wroeten. Meer schrijvers doen met hem mee, net als cabaretier Youp van 't Hek. Nu wil groep Varkens in nood ook kinderen bij de actie betrekken. Ken jij varkens die als huisdier gehouden worden, en naar buiten mogen? Waarom zie je wel lammetjes in de wei, maar nooit biggen? Wat vind jij van de bio-industrie? Of hebben jullie varkensboerderij en valt het allemaal mee? Stuur ons een brief met je mening, eventueel met foto en tekening, en maak kans op een vrijkaartje voor een speciale voorstelling van de nieuwe film over het varkentje Babe in de stad, op 29 mei in Amsterdam. Klassen mogen ook insturen. Er worden honderd vrijkaartjes onder de inzendingen verloot, en als je een krijgt moet je op eigen kracht (met je vader of moeder) naar de speciale Babe-voorstelling toe.

Stuur voor dinsdag 25 mei je varkensbrieven aan NRC Kinderpagina, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet op de enveloppe BIG. Zet op je brief je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.