Oswald

De film die Lee Harvey Oswald op 22 november 1963 bekeek bij zijn arrestatie in het Texas Theatre in Dallas was niet Battle Cry (Raoul Walsh, 1955) maar Cry Of Battle (Irving Lerner, 1963). Dit leert het onthullende fotoboek The Search For Lee Harvey Oswald van Robert J. Groden (Bloomsbury 1995), een bron die Hans Keller (CS 7-5) bij het navlooien van standaardwerken over het hoofd moet hebben gezien. De acteur Van Heflin heeft in beide oorlogsfilms een hoofdrol. Opmerkelijk is, dat Dorothy Malone wel in Battle Cry, maar niet in Cry of Battle speelt. Als Henny Vrienten in het voormalige Texas Book Depository werkelijk de `ingeschoven cinemaletters' BATTLE CRY heeft gezien op een foto van Oswalds arrestatie moet er sprake zijn van een vervalsing (zie bijgaande foto uit het boek van Groden). Zoals er wel meer feiten met betrekking tot de moord op John F. Kennedy door dikke rookpluimen omhuld blijven.

    • Jan Vollaard