Manchester verspeelt punten bij Blackburn

Manchester United gaat met een punt voorsprong op Arsenal de laatste speelronde van de Engelse voetbalcompetitie in. De ploeg van trainer Alex Ferguson verspeelde woensdagavond punten door bij Blackburn Rovers niet verder dan 0-0 te komen. Toch gelooft Ferguson dat het gelijkspel voldoende is om zondag het kampioenschap te bemachtigen. Manchester United speelt dan op eigen veld tegen Tottenham Hotspur, titelhouder Arsenal ontvangt Aston Villa. ,,We verkeren in een gelukkige situatie'', zei Ferguson. ,,We moeten zondag winnen, dat is heel duidelijk.''

Voor Manchester United breekt de belangrijkste periode uit de clubhistorie aan. In anderhalve week staan in die periode liefst drie finales op het programma: zondag voor de competitie tegen Spurs, volgende week zaterdag voor de FA Cup tegen Newcastle United en woensdag over een week in de Champions League tegen Bayern München. Ferguson: ,,We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en steeds vergeten wat ons nog te wachten staat.''

Manchester speelde in Blackburn niet erg goed. Het was een rommelige wedstrijd. Bijna kwam de titelkandidaat vroeg op voorsprong, maar Giggs raakte de paal. De bezoekers hadden in de eerste helft een duidelijk overwicht, maar wisten dat niet in doelpunten uit te drukken. Na rust waren de beste mogelijkheden voor Blackburn Rovers. Bijna had United net zoals concurrent Arsenal dinsdag tegen Leeds United zijn een na laatste competitieduel verloren. Doelman Schmeichel tikte een schot van Dunn net over de lat en acht minuten voor miste Ward knullig de beste kans van de wedstrijd.

Het gelijkspel betekende dat Blackburn degradatie naar de tweede divisie niet meer kan ontlopen. De club van de schatrijke staalmagnaat Walker werd vier jaar geleden nog landskampioen. In december nam Kidd, tot dan zes jaar lang assistent van Ferguson, het werk over van de ontslagen Hodgson. Even leek het erop dat de voormalige aanvaller de ploeg weer op het goede spoor zou krijgen, maar het herstel was tijdelijk. Voorzitter Walker en trainer Kidd hebben aangekondigd na één seizoen weer op het hoogste niveau te willen spelen. Eerder degradeerde Nottingham Forest al.

Manchester United gaat met een bijna geheel fitte selectie de laatste fase van het seizoen in. Giggs toonde tegen Blackburn aan weer volledig hersteld te zijn. Voor de geblesseerde aanvoerder Keane komt de wedstrijd tegen Tottenham waarschijnlijk te vroeg. Volgens Atkinson is er geen reden tot bezorgdheid over Stam. De Nederlander werd tegen Blackburn in de rust vervangen door May. Dat zou uit voorzorg zijn geweest.