Champions League ook in zicht voor Roda

Roda JC lonkt naar de Champions League. Twee speelronden voor het einde van de competitie won de ploeg uit Kerkrade woensdag met 1-0 van landskampioen Feyenoord. Door de overwinning klom Roda JC naar de vierde plaats op de ranglijst van de Nederlandse voetbalcompetitie. De achterstand op Vitesse bedraagt slechts één punt. De derde plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Vitesse speelt nog tegen De Graafschap en Feyenoord, Roda treft FC Utrecht en RKC Waalwijk.

Roda maakte de meeste aanspraak op de overwinning, al duurde het tot halverwege de tweede helft alvorens de thuisploeg een vuist kon maken. Het breekpunt in het inhaalduel was de rode kaart voor Feyenoorder Kornejev. In duel met twee spelers van Roda, spits Peeters en middenvelder Doomernik, maakte de Rus een trappende beweging. Scheidsrechter Luinge aarzelde niet en stuurde de middenvelder van het veld.

Kornejev was in de 61ste minuut in het veld gekomen als vervanger van aanvoerder Van Gastel. Bij een vrije trap schopte de specialist in de grond, waarna hij per brancard het veld moest verlaten. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek gisteren dat Van Gastel een spier heeft gescheurd. Hij komt dit seizoen niet meer in actie voor de landskampioen.

Roda profiteerde vrijwel onmiddellijk van het numerieke overwicht. Nygaard mocht op rechts ongehinderd het strafschopgebied binnenlopen. Lawal was de enige die op zijn voorzet reageerde: 1-0. Met zijn treffer brak de Nigeriaanse international het laatste verzet van Feyenoord, dat in Kerkrade aantrad zonder de licht geblesseerde aanvaller Tomasson.

Slechts één kans wisten de Rotterdammers te creëren. Aanvaller Cairo, die de voorkeur kreeg boven Kalou, faalde oog in oog met doelman Kalac. De nederlaag betekende de vierde voor Feyenoord van het seizoen. Eerder dit seizoen deelden Feyenoord en Roda de punten in Rotterdam (0-0).