Bin Laden financierde bloedbad Luxor

De moslim-extremistische miljardair Osama bin Laden heeft het bloedbad in de Egyptische toeristenplaats Luxor gefinancierd waarbij in november 1997 58 buitenlandse toeristen werden vermoord. Daarover zijn de de Egyptische en Zwitserse veiligheidsautoriteiten het eens, aldus de chef van de Zwitserse politie, Urs von Däniken, gisteren op een persconferentie in Kairo. Onder de doden in Luxor waren 35 Zwitsers. Von Däniken heeft in Kairo over de zaak-Luxor gesproken met minister van Justitie Al-Nasr en met functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Von Däniken was de opdrachtgever Mustafa Hamza, een indertijd Soedan levende leider van de Gama'a al-Islamiya (islamitische groep). Hamza zou inmiddels zijn verhuisd naar Afghanistan, waar ook Bin Laden leeft. Het leiderschap van de Gama'a heeft recentelijk een bestand afgekondigd in zijn strijd met de Egyptische autoriteiten. (Reuters, AP)