Wijn-koopgids

Wie geen wijn wil kopen zonder een ruggensteuntje in de vorm van een puntentelling of een kleine beschrijving, kan zijn hart ophalen met de uitgebreide `Buying Guide'. Hierin staan 40.000 wijnen beschreven, ingedeeld naar land en streek, met vermelding van de prijs in dollars. Het prettige is dat de gids zich niet, zoals Franse gidsen, beperkt tot Frankrijk: de hele wijnwereld bevindt zich hier tussen de beide kaften. De selectie is gemaakt door het vooraanstaande Amerikaanse tijdschrift Wine Spectator, dat in elk nummer nieuw op de markt verschenen wijnen bespreekt en deze notities om de zoveel jaar bundelt tot een koopgids. De Top 100 van 1995 staat erin, verder een lijst met `Great value Wines'. Gelukkig zijn de meeste wijnen uit de gids ook in Nederland te koop – waardoor de koper de Amerikaanse prijs kan vergelijken met de zijne – wat veelal heel bevredigend is.

*Wine Spectator's Ultimate Guide to Buying Wine, 6th edition, Wine Spectator Press. ƒ72,75, ISBN 188165950 X