Selectie: Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage uit Macedonië en gesprekken met Servische en Albanese leiders. Tevens aandacht voor het onderzoek van TNO naar de schadelijke invloed van mobiele telefoons op de gezondheid. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Portret van Jomanda, het `genezend medium' dat in Tiel stopt met haar healings. Ze slaat haar vleugels uit naar het buitenland. Tevens een gesprek met spijtoptant Shean O'Callaghan, ooit lid van de IRA. Ned.1, 20.31-21.06u.

Nova. Onder meer aandacht voor de politieke crisis in Rusland waar president Jeltsin premier Primakov heeft ontslagen. Ned.3, 22.34-23.10u.

DOCUMENTAIRES

Het derde Oog. De uitgestorven quagga was een kruising tussen een zebra en een bruin paard. Het laatste exemplaar stierf in de dierentuin van Amsterdam in 1883 en het enige wat nog van de dieren overbleef was huiden en beenderen in musea. Maar de recente ontwikkelingen in de DNA-technologie doen sommigen geloven dat het mogelijk is de quagga weer tot leven te wekken. Canvas, 23.20-23.50u.

Gewoon hándelen. Dertien jaar geleden gaf Trees van Rijsewijk (1951) haar leven een resolute wending: Zij zegde haar baan op, volgde een cursus rijwielherstellen, kocht een enkeltje India/Delhi en fietste door India, Nepal, Tibet, Binnen-Mongolië en China. Haar ontmoeting met het weesmeisje Kumari had verstrekkende gevolgen. Ned.1, 22.43-23.25u.

INFORMATIEF

Oriste (een reiswijzer Griekenland). Zie TV-Vooraf. Ned.2, 19.00-19.28u.

PRAATPROGRAMMA

Het blauwe Licht. Over oorlogen, ruzies en oude liefdes. De 83-jarige Tonny van der Horst en de 77-jarige Cri Stelweg praten o.a. over de verzoeningspogingen van Aantjes en Van Agt en de dodenherdenking. Ned.3, 19.57-20.35u.

...Contra... Praat/reportageprogramma waarin vandaag CDA-fractieleider Jaap de Hoop Scheffer en zangeres Birgit Schuurman (zusje van soapster Katja) elkaars werelden verkennen. Veronica, 21.35-22.05u.

Barend & Van Dorp. Regisseur Jos Stelling praat over zijn onlangs geflopte film No Trains No Planes. Zangeres Jessica zingt het nummer I Do. RTL4, 23.15-24.00u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Parma-Olympique Marseille in de finale van het UEFA Cup-toernooi. Voor de wedstrijd een voorbeschouwing. Ned.2, 19.35-21.56u.

KUNST

C land. Shakespeare is door de Britten uitgeroepen tot de belangrijkste dichter van dit millennium. Het geromantiseerde, verfilmde verhaal van zijn leven, Shakespeare in Love, leverde een Oscar op. Omdat nu ook de Royal Shakespeare Company (RSC) Nederland bezoekt, een gefilmd portret van RSC en gesprekken met echte Shakespeare-liefhebbers in Nederland. Ned.3, 20.35-21.04u.