Selectie: Radio

Hemelse 100. Duizenden luisteraars hebben via Internet en fax hun favoriete albums doorgegeven en daarmee een top honderd samengesteld. Radio 3, 9.02-18.00u.

Lijntjes van Lips. Fragmenten uit de muziek van de Amerikaanse zanger/pianist Tom Waits die recent na zes jaar weer een cd met bluesnummers heeft gemaakt. Radio 5, 13.45-14.00u.

Een leven lang. Radio-portret van de emeritus hoogleraar criminologie Herman Bianchi. Na zijn pensionering is hij gaan schrijven. Radio 5, 16.02-17.00u.

Radio uit. Een literaire wandeling door het Belgische dorp Aalst, het geboortedorp van de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon die twintig jaar geleden overleed. Ook een gesprek met Eric Snel die bij theatergroep Aluin, Julius Caesar van Shakespeare regisseerde. Radio 5, 17.02-17.50u.

Telescoop. Eerste aflevering van een drie-delige serie over de computergame-industrie. De ontwikkeling van een spel neemt een aantal jaren in beslag en de productiekosten zijn bijna even hoog als een gemiddelde Hollywoodfilm. Radio 5, 21.02-22.00u.