Kwalificatie Spelen 2000 lastig voor volleyballers

De volleyballers wacht een zware opgave om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Sydney. De internationale bond FIVB heeft een voorstel van voorzitter Ruben Acosta aangenomen waardoor teams uit meer continenten aan de Spelen kunnen deelnemen.

Australië is als organiserend land al zeker van deelname. Daarnaast mogen de vijf kampioenen van de continenten naar Sydney. Nederland zou dus de Europese titel moeten prolongeren. Ook de eerste drie landen van de World Cup in november mogen naar de Spelen. Om zich voor de World Cup te kwalificeren is een eerste of een tweede plaats bij het EK noodzakelijk. Dan zijn er nog drie plaatsen over die worden verdeeld bij kwalificatietoernooien in Frankrijk, Griekenland en Portugal. Hier kan nog één Europees land een toegangsbewijs verdienen. (ANP)