`Geen catastrofe bij eeuwwisseling'

Nederland zal tijdens de eeuwwisseling niet getroffen worden door een catastrofe als gevolg van falende computers. Wel zullen er verspreid over het land duizenden kleine verstoringen zijn.

Dit zei J. Timmer, voorzitter van het millenniumplatform, gisteren op een bijeenkomst van de VEMW, een club van grootverbruikers van energie. Het platform verspreidt over een paar weken 7,2 miljoen kranten waarin de stand van zaken wordt uitgelegd. Volgens de oud-Philips-topman moet het bedrijfsleven nog veel doen. ,,Daar kan een serie van kleine problemen opduiken, die dagen of misschien wel weken kunnen voortduren.'' Timmer prees de energiesector voor de millenniuminspanningen. ,,Als u niets gedaan had, zou iedereen zich achter de energiesector verschuilen. Dan zou men zeggen; er is toch geen stroom dus waarom zouden wij dan wat doen?'' (ANP)