Duur verlies Arsenal tegen Leeds United

Arsenal heeft gisteravond belangrijke punten verspeeld in de strijd om de Engelse voetbaltitel. De Londense ploeg verloor door een laat doelpunt van de Nederlander Hasselbaink met 1-0 van Leeds United. Arsenal staat in punten gelijk met Manchester United, maar die club heeft een wedstrijd minder gespeeld. United speelt vanavond bij degradatiekandidaat Blackburn Rovers en zondag op de laatste speeldag op eigen veld tegen Tottenham Hotspur. Het resterende duel van Arsenal is thuis tegen Aston Villa. ,,We hebben het niet meer in eigen hand'', constateerde Arsenal-trainer Wenger.

Wenger zocht de schuld bij zijn eigen ploeg. ,,Het is ongelooflijk dat we niet hebben gescoord'', zei de Fransman. Arsenal had gedurende de gehele wedstrijd een klein veldoverwicht. Invaller Diawara raakte in de slotfase de lat en zag een schot van de doellijn worden gehaald. Ook Bergkamp had één goede kans.

Ook thuisclub Leeds United, vierde op de ranglijst, kreeg kansen. Harte schoot vlak voor rust een strafschop op de lat. Vier minuten voor tijd kreeg de vrijstaande Hasselbaink bij de verste paal de bal aangespeeld door Kewell en kopte simpel raak (1-0). De ontluistering bij de spelers en aanhang van Arsenal was groot. Leeds-trainer O'Leary, een oud-speler van Arsenal, toonde geen medelijden. ,,Als je kampioen wilt worden, moet je het helemaal zelf doen.''

De hoop van Arsenal is gevestigd op Blackburn Rovers dat vanavond Manchester United ontvangt. ,,Als United wint, is het gebeurd'', zei Wenger. De Arsenal-trainer verwacht dat de concurrent zondag op eigen veld tegen Tottenham geen fout maakt.