Wolkbreuk in Deventer en Limburg

Een aantal straten en kelders in de binnenstad van Deventer is gisteravond blank komen te staan na een wolkbreuk die een half uur duurde. De brandweer was de hele avond bezig met wegpompen. In het begin van de nacht was het ergste voorbij. Door een blikseminslag was het treinverkeer tussen Apeldoorn en Zwolle ruim een uur gestremd. In de regio Sittard/Geleen zorgde de wolkbreuk voor ondergelopen straten, huiskamers en kelders. Een modderstroom uit de omringende heuvels, die op zijn weg over de akkers pootaardappelen meenam, bedekte de wegen in het dorp Munstergeleen met een laag modder. Tot drie uur 's nachts waren brandweer, politie en landbouwers bezig met shovels de aardappelstromen te verwijderen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt over een aanzienlijke schade. In Doenrade viel in een kwartier tijd twaalf millimeter regen. In Geleen werden hagelstenen van twee centimeter doorsnede gevonden.