Nigeria valt af als kandidaat voor WK voetbal 2006

Nigeria heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2006. Het West-Afrikaanse land denkt daarmee de positie van Zuid-Afrika te versterken als mogelijke gastheer. De regering van Nigeria vindt het beter om namens het Afrikaanse continent één front te vormen in de kandidaatprocedure. Vorige maand trok Ghana zich om dezelfde redenen terug. Ook Egypte meldde zich af, niet zozeer om Zuid-Afrika te ondersteunen als wel om de eigen kandidatuur voor de Olympische Spelen in 2008 kracht bij te zetten.

Alleen Marokko is nu nog over als Afrikaans kandidaat-gastland. Meer dan eens heeft het land benadrukt zich niet terug te trekken ten gunste van Zuid-Afrika. Naast de twee Afrikaanse landen dingen Brazilië, Engeland en Duitsland mee als kandidaten. De inschrijvingstermijn sluit op 31 juli. In maart 2000 maakt de wereldvoetbalbond FIFA bekend welk land het toernooi in 2006 mag organiseren. (Reuters)