Internationale beurzen

LONDEN

Telecomfondsen en de bankensector gaven vanochtend de FTSE-index op de beurs van Londen een impuls. Tegen het middaguur was de FTSE gestegen met 30,4 punten naar 6368,8. Telecombedrijf Vodofone was met 2,6 procent de sterkste stijger.

FRANKFURT

De DAX-index in Frankfurt kwam vanochtend moeilijk in beweging. Niettemin was de winst tegen het middaguur opgelopen met 0,78 procent naar 5246,50 punten. Richtinggevend bedrijfsnieuws ontbrak. Al maakte de koers van sportartikelenfabrikant Adidas een forse duikeling nadat bekend was geworden dat de winst voor belasting bij Adidas het eerste kwartaal is gedaald met 35 procent.

PARIJS

Franse beleggers namen met het oog op een lang weekeinde geen grote posities in op de beurs van Parijs. Al ging het aandeel Eurodisney met zeven procent omhoog. De CAC-index steeg 4,86 punten naar 4347,15.

NEW YORK

De effectenbeurs in New York heeft gisteren iets van het record van afgelopen vrijdag moeten prijsgeven. De Dow-Jonesindex daalde met 24,34 punten (0,22 procent) tot 11.007,25. De grootste verliezers onder de fondsen in de Dow-Jones waren Boeing en Merck. Sears Roebuck en Philip Morris boekten een behoorlijke koerswinst. De schermenbeurs Nasdaq sloot 0,9 procent hoger.

TOKIO

De effectenbeurs van Tokio is vandaag met verlies geëindigd. De Nikkei-index zakte met 233,83 punten (1,4 procent) tot 16.743,18. In Hongkong heerste bezorgdheid over de gevolgen van de verslechtering van de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China. De beursindex verloor 2,3 procent. Australië eindigde 0,4 procent lager. In Zuid-Korea ging de index 4 procent naar beneden.