Heineken steelt de show

Heineken maakte het verlies op de Amsterdamse effectenbeurs van de afgelopen dagen vanochtend weer goed met een opmerkelijke winst. Het fonds steeg vanochtend op het hoogtepunt 4,5 procent op 50,15 euro. Heineken was daarmee de grootste stijger onder de hoofdfondsen. Hoewel de omzet tegenviel. De AEX-index kwam nauwelijks in beweging. De index was na het middaguur 2,95 punten gedaald naar 559,05 punten.

Er viel vanochtend verder weinig te beleven op de Amsterdamse beurs. Want ook de kwartaalcijfers van Aegon brachten de beleggers niet in beweging. De winststijging van ruim 11 procent was blijkbaar al voorzien. De koers van Aegon kwam met 85 euro niet van zijn plaats. Philips ging wel verder omhoog. Door het nieuws over het binnenhalen van een grote order in de Verenigde Staten dikte de de koers aan met ruim 2 procent. Het elektronicafonds noteerde tegen de middag 83,90 euro.

Raambekleder Hunter Douglas, dat vanochtend kwartaalcijfers presenteerde, moest een forse veer laten. De koers van het middelgrote fonds zakte met ruim 2 euro naar 29,95, maar liefst 9 euro lager dan een week geleden. Hunter Douglas presenteerde dinsdag zijn kwartaalcijfers. De winst steeg weliswaar licht, maar de omzet daalde. De dollar ging vanochtend op de valutamarkten iets omlaag. In Amsterdam noteerde de dollar 2,0440 gulden, tegenover 2,0475 gisteren