Staalfusie mislukt

De maandenlange fusiebesprekingen tussen het Luxemburgse staalconcern Arbed en de kleinere Duitse branchegenoot Salzgitter zijn mislukt. Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt. De twee zouden samen de grootste staalproducent in Europa hebben gevormd. Salzgitter zegt het overleg te hebben beëindigd omdat Arbed te veel zeggenschap wilde. In het fusieconcept zouden de Luxemburgers alle belangrijke beleidsbeslissingen nemen. Salzgitter blijft openstaan voor `strategische partnerschappen'. Arbed liet gisteren weten ,,de internationale groeistrategie consequent voort te zetten''.

Salzgitter is in meerderheid eigendom van de Duitse deelstaat Nedersaksen (25 procent) en Norddeutsche Landesbank (43 procent). Deze kochten het bedrijf voor ruim een miljard mark van Preussag. (DPA)