Selectie: Radio

Opium. Ivo de Wijs praat over het tekstdichten en zijn verzenbundel Vroege Vogel met daarin een keuze van oude en nieuwe verzen uit zijn radioprogramma op de zondagochtend. Ook aanwezig Daphne Meijer over haar bloemlezing van joodse schrijvers uit de laatste 350 jaar, Levi in de Lage Landen. Radio 1, 20.02-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van employé Jeroen van Dalen gesprekken over het boek Madonna van Hannah Bosma en Patricia Pisters. In het tweede uur praat o.a. de Amerikaanse schrijver Jeffrey Masson over emoties bij dieren naar aanleiding van zijn boek When Elephants weep. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Over een moord uit 1977 in het Belgische Aalst waar het slachtoffer half naakt met een zakdoek om zijn penis werd gevonden. Op de zakdoek de naam van Johan Van Droogenbroek die echter ontkent maar geen alibi heeft. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.