Schaduw over kampioensfeest Bayern

Het vijftiende kampioensfeest van Bayern München verliep zaterdag minder vrolijk dan de voetballiefhebbers in Zuid-Duitsland gewend zijn. Na het 1-1 gelijkspel tegen Herta BSC dronken de spelers en begeleiders in Beieren grote glazen bier. Maar de feeststemming werd verpest door zware blessures van drie belangrijke spelers. Bayern dreigt de nationale bekerfinale en de eindstrijd van de Champions League zonder doelman Kahn, libero Matthäus en spits Jancker te moeten spelen.

In het uitverkochte Olympia-stadion in München maakte Jancker al na twaalf minuten de openingstreffer voor de thuisclub. Dezelfde speler strompelde in de tweede helft van het veld met een dijbeenblessure. Doelman Kahn was al eerder vervangen met een spierscheuring in zijn rechterenkel, na een trap in de grond. Zijn meespelen in de finale van de Champions League tegen Manchester United lijkt uitgesloten. Matthäus hoopt eind mei hersteld te zijn van een spierscheuring.

Bayer Leverkusen is na de 2-0 zege op Bochum bijna zeker van plaatsing voor de Champions League. Aanvaller Kirsten scoorde eenmaal. De voormalige Oost-Duitser maakt nog steeds kans voor de derde opeenvolgende keer topscorer te worden van de Bundesliga. Daarmee zou hij de prestatie van de legendarische West-Duitse goalgetters Seeler en Müller verbeteren. Kirsten heeft dit seizoen achttien keer gescoord, Preetz van Hertha BSC negentien keer. Met nog drie speelronden op het programma is Borussia Mönchengladbach officieus gedegradeerd. De voormalige topclub verloor met 2-1 van Freiburg.

De Belgische competitie krijgt komend weekeinde een zinderende laatste speelronde. Koploper Racing Genk verloor gisteren op eigen veld met 5-2 van Anderlecht, dat na een zwakke seizoensstart aan een opmerkelijke opmars bezig is. Onder de succesvolle trainer Vercauteren maakt Anderlecht nog kans op de titel. De Brusselse club heeft drie punten achterstand op Genk. Titelhouder Club Brugge profiteerde niet van de nederlaag van Genk. Brugge verloor met 2-0 bij Moeskroen. De club van trainer Gerets behoudt een achterstand van twee punten op Genk. Op de laatste speeldag moet Genk naar Harelbeke en krijgt Brugge bezoek van Westerlo. Anderlecht speelt thuis tegen Kortrijk.

In de Engelse competitie heroverde Manchester United de koppositie. United won de inhaalwedstrijd bij Middlesbrough met 1-0. Aanvaller Yorke maakte zijn achttiende competitietreffer. United heeft nu evenveel punten als Arsenal, dat niet in actie kwam. Beide clubs hebben hetzelfde doelsaldo, maar United heeft vaker gescoord.

In de Italiaanse competitie blijven Lazio en Milan in een spannende titelrace verwikkeld. Koploper Lazio won op eigen veld met 2-0 van Bologna. De Romeinen behouden een voorsprong van een punt op achtervolger Milan, dat bij Juventus met 2-0 won. De Liberiaan Weah scoorde twee keer.

In Spanje won koploper Barcelona met 3-2 bij Villareal. Kluivert en Cocu maakten ieder een doelpunt. De Braziliaan Rivaldo zorgde voor de winnende treffer. Barcelona heeft negen punten voorsprong op Real Mallorca, dat met 1-0 zegevierde tegen Zaragoza.