Missers van de NAVO

De aanval op de Chinese ambassade in Belgrado is niet de eerste misser van de NAVO in de luchtcampagne tegen Joegoslavië.

6 april: een raket raakt een woonwijk in het mijnstadje Alekšinac, 150 kilometer ten zuiden van Belgrado. Er vallen ten minste vijf doden en tientallen gewonden.

12 april: een raket, bedoeld voor een spoorbrug even ten zuiden van Belgrado, treft een trein die net de brug oprijdt. Daarbij sterven ten minste dertig passagiers.

14 april: NAVO-toestellen bombarderen onder onopgehelderde omstandigheden kolonnes Kosovaarse vluchtelingen tussen de steden Djakovica en Prizren. Joegoslavische media melden meer dan zeventig doden.

27 april: Volgens de Servische televisie komen twintig mensen om tijdens een luchtaanval op een legerkazerne bij de stad Surdulica. Driehonderd huizen zouden zwaar zijn beschadigd.

28 april: Een HARM-raket vernielt een huis in buitenwijk Gornja Banja van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, maar explodeert niet. In totaal vijf NAVO-projectielen landden tot dusver op Bulgaars grondgebied zonder slachtoffers te maken.

1 mei: Een raket raakt een Niš Express-bus wanneer die een brug oversteekt bij Luzane, ten noorden van Priština. De Servische televisie meldt 39 doden.

7 mei: Een clusterbom mist het vliegveld van Niš en sproeit zijn inhoud uit over een parkeerplaats van een ziekenhuis en een markt. De Joegoslavische autoriteiten melden vijftien doden en zeventig gewonden.

8 mei: De Chinese ambassade in Belgrado wordt rond middernacht getroffen door drie bommen. Er vallen drie doden en meer dan twintig gewonden.