Letterie stapt op als voorzitter van judobond

Koos Letterie is zaterdag met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van de Judo Bond Nederland. Volgens de bestuurder was er onvoldoende vertrouwen voor hem van de bondsraad. Letterie stapt op wegens de oppositie binnen de judowereld tegen zijn plannen om te professionaliseren. ,,De tegenwerking nam toe. Bepaalde mensen begonnen op de man te spelen'', aldus Letterie, die sinds 1996 voorzitter was. ,,Ik houd van de judosport. Ik hoop dat mijn opstappen geen negatieve uitwerking heeft.''

Mede naar aanleiding van het besluit van Letterie stelde vice-voorzitter Van Marion zich niet langer beschikbaar voor een nieuwe termijn. De resterende vier bestuursleden zullen tot november de bond blijven besturen en de verkiezing van een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter voorbereiden. Het bestuur kreeg wel een nieuw lid in T. Kempens, die de portefeuille aikido/jiu-jitsu zal beheren. (ANP)