Heijn verkoopt pand spiritueel centrum Oibibio Amsterdam

Spiritueel zakenman Ronald-Jan Heijn heeft het pand van zijn café- en zalencentrum Oibibio verkocht aan woningbouwvereniging Het Oosten van de gemeente Amsterdam. Door de verkoop kan hij zijn schuldeisers, die de gedwongen veiling van het bedrijfspand, zijn woonhuis en een vakantiehuis hebben georganiseerd, binnenkort betalen.

Enkele maanden geleden werd de gedwongen veiling van zijn woonhuis op het laatste moment afgeblazen nadat Heijn een nieuwe investeerder had gevonden.

De financiële problemen waar Heijn door zijn grote investering in Oibibio de laatste jaren mee kampte, zijn volgens hem nu van de baan. De gedwongen veiling van zijn woonhuis en een vakantiehuis, die voor deze en volgende maand staan gepland, gaat volgens hem niet door.

Directeur F. Bijdendijk van Het Oosten, zei tijdens een persconferentie dat hij de kade voor het station tot leven wil brengen. Hij zei dat hij gebruik wil maken van de creativiteit van Heijn. De woningbouwvereniging heeft ook hotel Schirmann gekocht, dat grenst aan Oibibio. Heijn, die de panden van de gemeente gaat huren, kan daarmee zijn plan verwezenlijken om een Oibibio-hotel te openen. Ook heeft Heijn plannen voor een winkelcentrum waar schoenen op maat worden verkocht en wijn zonder pesticide.

Bijdendijk zei dat Het Oosten geen winst op de korte termijn nastreeft. Heijn heeft de afgelopen jaren steeds gezegd dat hij tijd nodig heeft om van Oibibio een succes te maken. Bijdendijk verwacht dat hij de gemeente Amsterdam kan overtuigen om ook in het gebied te investeren. Het huurcontract is gesloten voor onbepaalde tijd. De prijs die Het Oosten heeft betaald voor de panden is voorlopig geheim. Heijn zei tijdens de persconferentie dat het gebouw van Oibibio aantrekkelijk is omdat het staat op een ,,krachtige energieplek''. Hij zei dat Het Oosten een goede zakenpartner is omdat de vereniging niet streeft naar winstmaximalisatie. Hij zei dat een ,,vriendelijke huurprijs'' is afgesproken.