Grote overname HSBC in VS

De Britse bankhoudstermaatschappij HSBC Holdings, de grootste bank in Groot-Brittannië, heeft in de Amerikaanse staat New York een grote bank overgenomen. Het is Republic New York, waarvoor 10,3 miljard dollar (21,1 miljard) wordt betaald. Dat heeft HSBC, onder meer eigenaar van Hongkong and Shanghai Banking Corporation en Midland Bank vandaag bekendgemaakt. Tegelijkertijd krijgt de bank ook Safra Republic Holdings in handen, dat eigendom is van Republic New York. Deze holding bankiert en belegt voor 30.000 gefortuneerde klanten omgerekend ruim 110 miljard gulden in de belastingparadijzen Luxemburg, Guernsey, Monaco, Gibraltar en Zwitserland. HSBC wordt nu de op twee na grootste bank in de staat New York. Samen met Republic New York beschikt ze over een klantenbestand van ruim twee miljoen. (Reuters)