Zira

Zira en het geluk. Dat is als er bijvoorbeeld iemand bijna jarig is. Als ze zoiets weet, dan e-mailt Zira dat naar haar vriendin Iris. Of dat Gloria nieuwe schoenen heeft.

Goed nieuws: Zira is jarig. Ze heeft de Spaanse jurk aan en een bloem in heur haar. Ze houdt van verkleden, daarom speelt ze aap in Circus Elleboog en daarom vraagt ze heksenkleren voor haar verjaardag. (En wierook - op het schoolplein blijkt dat ze aan iedereen wierook heeft gevraagd. Haar moeder gaat toch maar even langs om te zeggen dat ze ook nog wel andere cadeautjes weet.)

Slecht nieuws: Daan. Daan is Zira's vriendje in de klas. Vandaag is-ie niet aardig. Erger nog: ,,Een maand en een hele week erbij heb ik hem stom gevonden'', zegt Zira. ,,En vandaag vond ik hem ook nog stom.'' Waarom? Omdat hij met andere meisjes stond te kwijlen.