Selectie: Radio

OVT. Na een historische terugblik van oud-premier Willem Drees op de eerste helft van deze eeuw, een interview met Gerard Aalders over zijn boek Roof, de ontvreemding van joods bezit tijdens WOII. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. De NAVO-onderhandelingen over Kosovo zijn in volle gang. Dick Zandee (Clingendael) legt het een en ander uit. Verder uitgeprocedeerde asielzoekers die eigenlijk niet meer terug willen en Marc Journee die de symbolen van Jung en die van de vrijmetselaars bestudeerde. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. De pianistes Marja Bon en Tan Crone en componist Roel van Oosten discussiëren o.a. over twee uitvoeringen van het Vijfde Pianoconcert van Beethoven en de nieuwe cd van cellist Yo-Yo Ma en The Amsterdam Baroque Orchestra met werk van J.S. Bach. Radio 4, 16.30-18.00u.

Weekendcafé. Discussie over verschuiving van cabaret naar rockpodium met o.a. muzikaal leider van Purper Martin van Dijk en de zingende cabaretier Arthur Umbgrove die onlangs op de hitlijsten stond met het nummer Contract. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Met Johan Hoogeboom over zijn eerste avondvullende voorstelling Schaapskleren. Hij was jarenlang lid van het trio Heren op Zicht en componeerde de muziek van de tv-serie Otje. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

. The Remains of the Day (James Ivory, 1993, VS). Indrukwekkende studie naar de werking van het geweten. Anthony Hopkins als emotieloze, gehoorzame butler die de ogen sluit voor de avances van huishoudster Emma Thompson en de fascistische sympathieën van zijn werkgever. Ned.1, 20.31-22.46u.