Selectie: Radio

Tema. Over ontspanning in de Tweede Wereldoorlog. Gesprek met Louis de Wijze die enige tijd in Westerbork gevangen zat en speelde in een revue die in het kamp werd opgevoerd. Hij schreef Ontsnapping uit de dodenmars. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. Beeldend kunstenaar Theo Jansen – die beesten maakt van elektriciteitsbuizen – bezoekt het nieuwe Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent, waar de Aeromodellor van Panamarenko staat. Ook aandacht voor de 70ste verjaardag van dichteres Ankie Peypers. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Over de Britse zanger, acteur, regisseur, song- en musical-schrijver Anthony Newley. Hij overleed in Florida op 67-jarige leeftijd. Hij schreef What Kind Of, Fool Am I (Sammy Davis), Who Can I Turn To? (Tony Bennett) en Goldfinger (Shirley Bassey). Met verder Kenny Rogers over zijn album After Dark, en acteur Jeremy Irons als zanger. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

Grundy: ,,Phil Donahue was in zijn eerste afleveringen ook niet meer dan een man met een bureaulamp. Bij ons wordt het ook steeds beter. Dat zult u zien.''