Recep

Recep heeft een nieuwe mountainbike. Gekocht uit een boek, van Wehkamp, met zijn eigen spaargeld. Nu kan hij heel Betondorp doorfietsen. In een van die straten woonde heel lang geleden Johan Cruijff. Die voetbalt net zo goed als Philip Cocu.

Niemand op school kon hem zeggen wat Pasen is. Toen heeft hij maar verteld wat het slachtfeest is. ,,Elk jaar slachten we een koe. Om te bedanken voor alles.'' Tuurlijk durft hij daarbij te zijn. ,,Weet je nog van dat lammetje vorig jaar in Turkije'', vraagt zijn moeder Ayse. ,,Daar heb je geen hap van gegeten.''

Recep wijst het speelgoed aan dat ver achter hem ligt. Alle speelgoedauto's moeten de deur uit. Ook die Ferrari? Twijfelt: ,,Die kan ik misschien nog repareren.'' Op Koninginnedag gaat hij alles verkopen. Kan hij weer keepershandschoenen kopen. ,,Onze buren'', zegt zijn moeder trots, ,,vinden ons nèt Nederlanders.''