Nina

Op een avond bonsde er een man heel hard op de deur van het huis waar Nina, haar moeder Debra en haar boyfriend Rogier de deejay wonen. ,,Iedereen die in dit huis zit, moet het onmiddellijk verlaten'', riep de man, want dit was zíjn huis en alle krakers moesten eruit. Maar toen hij hoorde dat er ook een meisje van zeven woonde , vroeg hij of Rogier en Debra binnenkort bij hem thuis wilden komen. Nina mocht mee en daardoor weet ze dat het waar is dat de man heel erg rijk is – in de tuin stonden vier paarden en er was een crossbaan. Hij zei dat ze het grote huis uit moesten, maar wel in een ander huis van hem konden wonen.

Vandaag is het zover: ze gaan verhuizen naar het nieuwe huis. Omdat het vlakbij is, brengt Rogier hun spullen erheen in een winkelwagentje. Ze hebben toch niet zoveel spullen en het nieuwe huis is erg klein. Nina vindt het niet erg, zegt ze. Ze is wel vaker verhuisd en dan veel verder weg. Voor de laatste keer geeft ze een rondleiding door alle kamers van het oude huis.

De onderste verdieping vindt ze het leukst: daar zit de bar, die allang dicht is, en douches, een sauna en opbergkastjes. Lockers, zegt Nina, want zij is Engelse. Volgens Debra spreekt Nina Dinglish, een taal tussen het Nederlands en het Engels in. Maar op balletles, waar ze op punt- en kapstokvoeten geconcentreerd door de ruimte zweeft, hoor je dat bijna niet.