Nieuw record Wall Street

De efectenbeurs van New York heeft gisteren een nieuw record behaald. De Dow Jones-index steeg met 84,77 punten tot 11.031,59. Pas in het laatste halfuur van de handel deed zich een duidelijke stijging voor. Het record kwam pas in de laatste drie minuten tot stand. Afgelopen maandag ging de index voor het eerst de 11.000-grens over. De handel kreeg een forsde impuils door de bekendmaking van de banencijfers van de VS over de afgelopen maand. Later kregen winstnemingen de overhand. Volgens een handelaar ging het om transacties van hen die geloven in een renteverhoging en hen die denken dat de rente niet zal veranderen. Beleggers kijken uit naar de komende week, waarin meer duidelijkheid komt over het inflatiepeil. Dan worden de consumenten- en de producentenprijzen gepubliceerd.