Lotte

Als het vandaag maandag is, dan is het pappadag. Vroeger woonden ze allemaal in het huis aan de Prinsengracht: pappa, mamma en Lotte. Later ging mamma in het tuinhuis wonen, onderin het huis. Het was gezellig, Lotte kon naar haar toe, elke keer dat ze zin had. Maar na een tijdje wilde mamma toch graag een eigen huis en daar woont Lotte nu meestal. De meeste dingen heeft ze dubbel, behalve haar viool. Maar dat maakt niet uit, pappa stopt hem altijd in zijn fietstas als hij haar op maandag van school komt halen.

Lottes vader heeft heel veel vriendinnen gehad, met wie hij soms getrouwd is, zoals met de moeder van Sophie. In Lottes kamer staat ook het bed van Sophie, voor het geval ze komt logeren in het weekend. Haar vader is nu getrouwd met Carolien. Ze gingen feestvieren op het strand. Lotte had een witte jurk aan; voor deze keer mocht ze niet haar roze regenlaarzen aan. Als Carolien er niet is, eten ze het liefst vissticks met appelmoes en mozzarella.

Op de Prinsengracht woont sinds kort haar konijn Flapoor, die vanmorgen net een brief van haar vader heeft opgegeten (hij zegt dat hij het niet erg vindt). Flapoor heeft nog steeds eczeem op zijn linkeroor. Carolien is bang dat ze niet het allersterkste konijn voor Lottes verjaardag hebben gekocht. Omdat iedereen zich er zorgen over begint te maken, vertelt Lotte een mop. Het is oranje en het weet het niet zeker. Een misschienesappeltje natuurlijk.