Kind van zeven

In de kindertijd neemt het zevende jaar een centrale plaats in. Een kind van zeven staat op de drempel van de grote wereld, wéét van de grote wereld, maar durft er nog niet van harte in. Het aarzelt, zoals Beatrijs Ritsema in deze bijlage schrijft, ,,tussen het diepe en het pierebadje''.

De fotografe Céline van Balen portretteerde een jaar lang kinderen van zeven. Het Zaterdags Bijvoegsel is deze week geheel gewijd aan dit `Document Nederland', de jaarlijkse documentaire-foto- grafie opdracht van NRC Handelsblad en het Rijksmuseum, waar de foto's vanaf vandaag ook te zien zijn. Acht pagina's vol dromen en plannen, liefdes en hekels, wreed en vet.

Aan deze bijlage werkten mee: Bas Blokker, Jutta Chorus, Judith Eiselin, Annerieke Goudappel, Rentsje de Gruyter, Rinskje Koelewijn en Tracy Metz.