Doohan belandt in ziekenhuis na zware motorcrash

Motorcoureur Michael Doohan is gisteren bij de training op het Spaanse circuit van Jerez zwaar ten val gekomen. De vijfvoudig wereldkampioen in de 500 cc-klasse is met breuken in zijn knie, pols en sleutelbeen overgebracht naar een ziekenhuis in Sevilla, waar hij voorlopig moet blijven. Doohan raakte in een bocht de controle over zijn machine kwijt en smakte bij een snelheid van bijna 200 kilometer per uur tegen de grond. De Australiër bleef roerloos liggen en werd vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Doohan staat momenteel tweede in het WK-klassement, met zeventien punten achterstand op de Amerikaan Kenny Roberts jr. Met vijf wereldtitels en 54 overwinningen is de Australiër de op één na succesvolste coureur uit de geschiedenis van de koningsklasse van de motorsport. Doohan moet alleen Giacomo Agostini voor zich dulden. (Reuters)