Beurs vroeger open

Onder druk van de samenwerking tussen de Europese aandelenbeurzen gaat de Amsterdamse effectenbeurs de openingstijden verruimen. In plaats van 9.30 uur wil het Damrak al om negen uur de deuren openen. Net als de andere grote beurzen in Europa.

Ook de sluitingstijden wijzigen. Momenteel wordt de handel om 16.30 uur gestopt, maar dit tijdstip wordt een uur eerder. Volgens een zegsman is momenteel onduidelijk wanneer de sluitingstijden verruimen omdat met veel betrokkenen nog overlegd moet worden. Partijen op de beurs gaan ervan uit dat de openingstijden nog deze zomer worden gewijzigd. De sluitingstijden zouden pas volgend jaar worden gewijzigd, wanneer de samenwerking tussen de beurzen daadwerkelijk zichtbaar wordt.

De verruiming van de openingstijden geeft aan dat de beurzen de Europese samenwerking serieus nemen. Naast de stroomlijning van de openingsuren moeten de beurzen internationaal ook afspreken welke feestdagen al of niet worden gevierd. De Amsterdamse beurs zal dan met met Koninginnedag open moeten zijn en Parijs op de nationale feestdag 14 juli.