Nog meer voetbal op tv

De televisiekijker wordt volgend seizoen nog meer overladen met Europa-Cupvoetbal dan al het geval was. In het najaar zal de NOS in 13 weken 22 avonden rechtstreeks Europa-Cupvoetbal op de buis brengen. Dit is het gevolg van de uitbreiding van de Champions League.

Het prestigieuze toernooi van de UEFA start na een reeks voorronden op dinsdag 14 september met 32 in plaats van 16 teams. Er volgen twee fasen van competities met poules van vier teams.

Anders dan tot nog toe worden de wedstrijden uitgesmeerd over twee dagen, namelijk op dinsdag en woensdag. De donderdag wordt de dag waarop de meeste UEFA-Cupwedstrijden worden gespeeld. Tot dit seizoen was dit de dag van het Europa Cup 2-toernooi, maar het evenement voor bekerwinnaars is opgegaan in de strijd om de UEFA Cup. Er zijn perioden in september, oktober en november dat de clubs drie weken achtereen Europees voetbal spelen.

KALENDER: pagina 11