Kas-As pakt uit stroppenpot

Kas-Associatie, de bank voor de beurshandel, haalt opnieuw geld uit de toch al uitgedunde stroppenpot. De nasleep van de Coffeng-affaire en de beëindiging van de Londense activiteiten zorgen ervoor dat Kas-Associatie in de eerste helft van dit jaar nog eens maximaal bijna 9 miljoen gulden (netto) uit de stroppenpot moet halen, zo maakte Kas-As gisteren bekend. De bank haalt het bedrag uit de pot, omdat het opheffen van dochter Kas Clearing Amsterdam (KCA) ook nog geld kost. Ook de afwikkeling van handelsposities die stammen uit 1998, zorgt voor een tegenvaller. Sinds de ondergang van Coffeng vorig jaar is Kas-As bezig met het afwikkelen van de optieposities. KCA verzorgde oorspronkelijk de financiering van de handel in opties, maar na de ondergang van het beursbedrijf Coffeng besloot de bank met KCA te stoppen. Ook clearingdochter KCL in Londen sluit haar deuren. Kas-As wil geen optiehandel meer financieren vanwege de te hoge risico's. (ANP)