De wolven gaan verhuizen

De verslaggeefster van Artis gaat vandaag naar de wolven want al is het al een tijd geleden, er is een nieuw vrouwtje bijgekomen en er komt een nieuw hok voor de wolven: de wolvenvallei. Al een tijdje gaat het niet zo fijn bij de vrouwtjes. Het nieuwe vrouwtje kan niet goed omgaan met het oudere vrouwtje. Nu is het jongere vrouwtje apart gezet. In Artis denken ze er nu over om het nieuwe vrouwtje met een jong (een mannetje) van het oudere vrouwtje in de wolvenvallei te doen. Dan laten ze het oudere vrouwtje in het oude hok met het andere mannetje (die geen jong van haar is).

`Wanneer worden we nou gebracht', zegt het jonge mannetje, `ik heb zo'n zin in een groter hok.' `Jullie moeten eerst in een klein hokje daarheen gebracht worden, hoor' zegt de oudere wolf. `Maar we krijgen geen verdoving en het is maar voor even dus vind ik het niet zo erg' zegt het jonge mannetje uitdagend. `Ik ben blij dat ik daar niet heen hoef', zegt het oudere vrouwtje, `want dan hoef ik niet met dat nieuwe beest daar te ziten, ik heb het hier trouwens best naar mijn zin.' Maar toch loopt ook zij steeds voor het hek heen en weer en kruist ze het pad van de andere twee wolven.

    • Laura van Zuylen