Bibliotheken

Ter Aar, Bergschenhoek, Limmen en Akersloot zijn alle weer boekhandelloos. In een poging om ook in die kleine plaatsen boeken te verkopen begon de stichting Pro Biblio drie jaar geleden een bibliothekenproject. In de plaatstelijke leeszalen werd een assortiment van zo'n vijfhonderd boeken te koop aangeboden, uit de winkel van een boekverkoper in een naburige grote plaats. Inmiddels heeft ook de laatste boekhandel afgehaakt. Voor de boekverkopers was het project niet rendabel. ``Iedereen was razend enthousiast'', zegt een woordvoerder van Pro Biblio. ``Maar er werd weinig verkocht. Dat had vooral te maken met de geringe openingstijden van de bibliotheken en met de grotere mobiliteit van de klanten. Men rijdt al snel in de auto naar een grotere boekhandel.'' De stichting heeft nog geen plannen voor boekverkoop in kleine dorpen.

    • Arjen Fortuin