Belastende verklaring tegen Duitse hooligan

In het proces tegen de Duitse hooligans heeft een getuige gisteren een belastende verklaring afgelegd tegen verdachte Andre Z. De getuige heeft op 21 juni vorig jaar bij het WK in Frankrijk gezien hoe de verdachte politieagent Daniel Nivel zeker drie keer met een ijzeren staaf op het hoofd sloeg. ,,Ik heb foto's gemaakt omdat deze mensen gestraft moeten worden'', aldus Raimund E. De ooggetuige, die anoniem wilde blijven omdat hij voor zijn baan vreest en voor represailles van hooligans, heeft de negatieven van zijn foto's afgegeven. ,,De afdrukken heb ik weggegooid. Ik durfde ze niet eens goed te bekijken, want zoiets verschrikkelijks heb ik nog nooit gezien.''

In de rechtszaak staan vier hooligans terecht. Zij waren betrokken bij de aanval op de Franse agent na de wedstrijd tussen Duitsland en Joegoslavië. De vier worden beschuldigd van poging tot moord en/of ernstige geweldpleging. Het proces eindigt op 2 september.