Bedwinger Krajicek verliest kansloos

Tennisser Hicham Arazi heeft zijn knappe overwinning op Richard Krajicek geen vervolg kunnen geven. De Marokkaan verloor gisteren in de derde ronde van het toernooi van Hamburg kansloos van Nicolas Lapentti uit Ecuador: 6-4 en 6-0. Arazi was geen schim van de speler die Krajicek woensdag uitschakelde. Vooral zijn optreden in de tweede set was bedroevend.

In tegenstelling tot Krajicek, die bij een toenooizege in Hamburg zich de beste tennisser van de wereld had mogen noemen, heeft de Spanjaard Moya nog wel uitzicht op de eerste plaats van de wereldranglijst. Hij had in de derde ronde weinig problemen met de Roemeen Voinea: 7-5 en 7-6. Alleen bij een toernooizege in de Duitse havenstad lost Moya de Rus Kafelnikov af als lijstaanvoerder van de mondiale tennisranglijst.

Bij het damestoernooi in Rome toont de nummer één van de wereld aan in goede vorm te verkeren. Martina Hingis ontdeed zich in de derde ronde vrij simpel van de Amerikaanse Morariu, 6-1 en 6-4. De als tweede geplaatste Arantxa Sanchez-Vicario ging in twee sets (6-1 en 6-4) verrassend onderuit tegen de Oostenrijkse Sylvia Plischke.

De favorieten in Rome, behalve Hingis, zijn ondubbelzinnig de zusjes Williams. Beiden maakten een grootse indruk. Venus, als derde geplaatst, vernederde in 45 minuten de Russische Anna Koernikova met twee keer 6-2. Serena versloeg de Roemeense Irena Spirlea, 6-2 en 6-3.

Na afloop van hun partijen hadden de zusjes Williams het hoogste woord. ,,Ik weet haast zeker dat Rome een herhaling wordt van Key Biscane'', voorspelde Venus. Toen stonden de zusjes tegenover elkaar in de finale. Serena, eerder dit jaar winnares in Parijs en Indian Wells, verloor van haar oudere zus.