Al-Fayed krijgt geen Britse pas

De Britse regering heeft wederom geweigerd om de Egyptische multimiljonair Mohamed Al-Fayed het Britse staatsburgerschap toe te kennen. Een eerdere poging van Al-Fayed, wiens zoon een relatie had met prinses Diana en tegelijk met haar om het leven kwam, om de nationaliteit te verkrijgen, strandde in 1995. De minister van Binnenlandse Zaken, Jack Straw, wilde geen toelichting geven op de beslissing, maar volgens de advocaten van de Egyptenaar speelde Al-Fayeds betrokkenheid bij het zogeheten cash-for-questions schandaal (waarbij de multimiljonair parlementsleden geld toestopte om vragen te stellen in het Lagerhuis) hem parten. Ook de strijd met zijn rivaal `Tiny' Rowland om het bezit van het warenhuis Harrods zou in zijn nadeel zijn geweest. De multimiljonair zelf ziet de weigering echter als een nieuw bewijs dat het Britse `establishment' tegen hem samespant. Eerder al vroeg Al-Fayed zich openlijk af of het fatale ongeluk, waarbij Diana en zoon Dodi om het leven kwamen, het werk was van de Britse geheime dienst.