Spanje

Kabelbaan in Madrid

Voor wie het wandelen door de stad even zat is, is er een goede manier om Madrid te bekijken. De lommerrijke Pintor Rosales boulevard aan de westkant van de binnenstad, even voorbij Templo de Debod, de originele Egyptische tempel die als bezienswaardigheid is herbouwd, is de ingang van de Teleferico, de kabelbaan van de hoofdstad. Vanaf hier brengen gondeltjes de bezoekers tot in het hart van de Casa de Campo, het grote Madrileense stadpark. Een rondwandeling met mogelijkheid van verfrissing in het kabelbaanstation is een goed alternatief voor de drukte van de stad. Wie durft kan teruglopen via het park, de gemakzuchtigen nemen een retourtje kabelbaan om nog een keer van het uitzicht te genieten. Iedere dag geopend.

Rebellie in Las Palmas

Hoewel wellicht geassocieerd met de plaag van het massatoerisme biedt de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, de nostalgische charme van een ooit mondaine badplaats. Wie het geriefelijke strand van Las Canteras aan de westkant van de stad even wil ontlopen kan terecht in het Atlantisch centrum voor moderne kunst voor de tentoonstelling `De opstand van het informalisme 1939-1968'. Onder deze noemer is een uiteenlopende verzameling schilderwerk bijeengebracht. Met ondermeer werken van De Kooning, Bacon, Appel, Pollock, Rothko, Saura, Kline en Giacometti. Te zien tot half juni in het Centro Atlantico de Arte Moderno, Calle de los Balcones 11, open dagelijsk van 10.00 tot 21.00, zondag tot 14.00, maandag gesloten (tel. 00-34928320305).

Theaterhumor

Het vijfde internationale theaterfestival van de humor en het zesde internationale clownsfestival toevallig gelijktijdig in Madrid en dat is geen grap. Op een groot aantal plekken in de stad optredens en voorstelling tot en met dit weekeinde. Het Theaterfestival concentreert zich vooral in het Teatro Alfil (Calle del Pez 10, tel 00-34915215827) en een aantal theaters in de regio. Met groepen uit Spanje, de Verenigde Staten en Europa. Clowns zijn te zien in verschillende theaters in de hoofdstad. Informatie bij het theater El Montacargas, Antillón 19, tel. 00-34915261173).

En verder

Supernaturalist Félix de la Concha reisde af naar Ohio en produceerde, duidelijk onder de invloed van Hopper, een reeks schilderwerken. Te zien tot en met dit weekeinde in Galeria Antonio Machón, Conde de Xiquena 8 in Madrid (00-34915324093). Dreamdances van Lindsay Kemp in Madrid t/m 16 mei. Teatro Albéniz, Calle Paz 11, tel. 00-34915220200.