PSV vraagt hulp aan Erwin Koeman voor einde competitie

Op verzoek van coach Bobby Robson is Erwin Koeman in de laatste drie competitiewedstrijden toegevoegd aan de trainersstaf van het eerste elftal van PSV. Oud-international Koeman is nu trainer van het tweede elftal van de Eindhovense club. Voor het zwalkende PSV staat in de laatste drie speelronden veel op het spel. Door het vele puntenverlies van de laatste weken dreigt PSV plaatsing voor de Champions League mis te lopen.

Voorzitter Van Raaij van PSV ontkende gisteren dat Robson geen vertrouwen meer geniet bij de spelersgroep. Toch maakt de Brit, die al wordt geassisteerd door Ernie Brandts, gaarne gebruik van de hulp van Koeman. De oudere broer van Ronald heeft zich nooit eerder met de Eindhovense hoofdmacht bemoeid. Voor het duel tegen Fortuna Sittard is hij morgenavond voor het eerst betrokken bij de teambespreking. Koeman zal tijdens de wedstrijd op de tribune plaatsnemen.

Volgens Van Raaij was de beslissing om Koeman over te hevelen naar het eerste elftal een logisch gevolg van de teleurstellende resultaten. ,,Na redelijke wedstrijden tegen Roda, Ajax en Vitesse leken we eindelijk op de goede weg. Tegen MVV, De Graafschap en RKC is het met dezelfde spelersgroep helemaal misgegaan. Maar ik voel me als voorzitter niet verantwoordelijk voor de slechte serie van de laatste weken. Tegen Ajax en Vitesse ging het namelijk wel goed.''

Van Raaij voerde deze week vertrouwelijke gesprekken met alle spelers van PSV. De voorzitter wees hen op de sportieve en commerciële belangen. Voor PSV is deelname aan de Champions League van grote betekenis. PSV staat op de derde plaats die recht geeft op een plaats in de voorronde van het hoofdtoernooi. De Champions League biedt clubs miljoenen guldens aan startgeld.

De tijdelijke trainer Robson, die als `tussenpaus' voor een jaar was aangesteld, wordt komende zomer vervangen door de Belg Eric Gerets. De huidige coach van Club Brugge heeft als speler veel sympathie verworven in Eindhoven. Volgens Van Raaij is Gerets in staat om PSV aan sportieve successen te helpen. ,,Voor zijn komst heb ik me heel sterk gemaakt. Als we volgend jaar weer niet presteren, voel ik me persoonlijk verantwoordelijk en zal ik mijn consequenties trekken.''