Parma wint bekerfinale

Parma heeft voor de tweede keer in de clubhistorie de Italiaanse beker gewonnen. De UEFA-Cupfinalist speelde gisteravond in Florence met 2-2 gelijk tegen Fiorentina. Het betrof de return van de eerste ontmoeting in Parma, waar beide finalisten vorige maand op 1-1 bleven steken. Doordat Parma in de uitwedstrijd meer doelpunten maakte, ging de nationale beker naar de Noord-Italianen.

Fiorentina en Parma, de nummers drie en vier van de reguliere competitie, speelden een zinderende wedstrijd voor 35.000 luidruchtige toeschouwers. Parma was de betere ploeg, met de Argentijnse sterspelers Crespo en Veron in een hoofdrol. Crespo maakte in de eerste helft op fraaie wijze de openingstreffer. Zijn landgenoot Batistuta miste voor Fiorentina een grote kans op de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam de thuisclub onverdiend op voorsprong. Repka en Cois zorgden voor een 2-1 tussenstand, waarmee Fiorentina zich heel even bekerwinnaar waande. Door een krachtige kopbal van Vanoli veroverde Parma twintig minuten voor tijd de eerste hoofdprijs van dit seizoen. Volgende week speelt Parma in de finale van het UEFA-Cuptoernooi tegen het Franse Olympique Marseille. De wedstrijd wordt in Moskou gespeeld.

In de Belgische competitie voeren Racing Genk en Club Brugge een nek-aan-nekrace. Genk versloeg gisteravond Lommel met 3-0. Brugge won met 3-1 van Beveren. Met nog twee duels op het programma heeft outsider Genk twee punten voorsprong op favoriet Brugge.

Racing Genk wacht komende zondag een thuiswedstrijd tegen Anderlecht, dat na een zwakke seizoensstart aan een opmars bezig is. De Brusselse club won gisteravond met 4-0 van AA Gent. Anderlecht blijft op de derde plaats, die recht geeft op een plaats in het UEFA-Cuptoernooi. Het komende duel tussen Genk en Anderlecht is pikant, omdat trainer Anthuenis van Genk volgend seizoen op de bank zit bij Anderlecht.

In de Duitse Bundesliga is Bayern München officieus kampioen. De titelhouder zag rivaal Leverkusen gisteravond gelijkspelen tegen FC Nürnberg (2-2). Met nog vier wedstrijden te spelen, bedraagt het verschil tussen beide ploegen twaalf punten. Bayern heeft ook een beter doelsaldo. De finalist van de Champions League heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC aan een punt genoeg om het vijftiende kampioensfeest officieel te kunnen vieren.

Hertha BSC handhaafde zich op de derde plaats na een 2-0 zege op concurrent VfL Wolfsburg. Preetz scoorde twee keer voor de Berlijnse ploeg. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op negentien.

Schalke 04 speelde met 1-1 gelijk in de beladen streekderby tegen Borussia Dortmund. Beide treffers waren van Nederlandse makelij. Nijhuis opende de score voor Dortmund. Mulder maakte na een half uur gelijk.