Fusie Hoechst/Rhône-Poulenc onzeker

De raad van commissarissen van het Duitse chemieconcern Hoechst neemt op 11 mei een beslissing over de voorgenomen fusie met de Franse branchegenoot Rhône-Poulenc in een nieuwe onderneming die de naam Aventis krijgt. Dat heeft Hoechst gisteren bekendgemaakt na een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen. Een dag eerder had bestuursvoorzitter Jürgen Dormann zijn aandeelhouders tijdens de jaarlijkse vergadering meegedeeld dat de fusie nog niet ``honderd procent zeker'' is. Tijdens de buitengewone vergadering is het nieuwe fusieplan besproken, volgens welke de samensmelting voor het eind van dit jaar rond moet zijn. Het oorspronkelijke plan om de fusie binnen drie jaar te voltooien is aangepast naar aanleiding van bezwaren van een grootaandeelhouder, Kuwait Petroleum Corporation. (AP)